the words

the problem will come but how hard it is just show that you are strong enough and face the day every day bravely -banana-

yori tokoyonokuni dzuki jun heru?

good luck in translating this post title!
but it really meant a lot to me..i don't sure that i can explode everything here..it does't look nice..but i can't handle it!!!!!

it feel so horrible when u can't take it anymore..
feel want to shout harshly like - stop doing that!that person not an angle!just a normal human being with bad attitude..more like little devil perhaps!
beb,,please..in this situation..i just need a simple support okay?but if you guys keep doing that to me..make me feel like want to DIE!but i'm not good enough to be in heaven..still i don't want to be in hell..
"Oh God,please make my heart stronger enough to face the problem you give me."
i just try my best to be the good one not the best one..i know i'm not the only one..but treat me like i'm one of it!!i'm just 18 years old girl that have a heart that have a feeling inside of it..could you understand that?but if you want to make me return to my 15 years old attitude..just don't regret someday!

you have a boyfriend and you proud of it?



some says you are looser when you does't have boyfriend or never couple before.. in fact!some says loosing your virginity is basic for the up to date school girl..OK,we are not western..western girl believe it that way..but in this case we should't follow them!i admit it young visitor!girl is looser without boyfriend and normal to loose your virginity..if you strong enough to fight the extra super duper large fire at the place we call HELL!maybe some of the girl sometime feel like want to have a sweet boyfriend to hang with..sometimes i feel the same way too..but you just have to be strict to your self..don't easily fall for the boys..OK? just remember the less man notice you in this world the more love u get from God!
i din't say boy is bad for you..they actually really sweet and caring you know..(*no wonder girl easy to fall for them)but they much more better in friend or best-friend state..when you friend with them..is like friend forever!(*different from female friend..they more emotional!)if you couple with them,when a big wave come,it's hard for you guys to still be friend..boy would't face such problem because they like to act cool!..but for ladies..does't it hard?
back to the topic..to the girl that feel down when people proudly talk about how great their boyfriend or how sweet their ex..you should more proud to your self because you would become more special to your future husband out there!just smile and proudly explain to them that you never couple before not because no one want you (*even it's a fact!haha)but you don't want to and believe there are man..one and only the one man you going to marry someday for you to couple in your marriage!when you grow up you would feel so greathearted that you never be victim for any boy in your school life!so don't be ashamed if you never had boyfriend before!!



*btw,some people say you should start searching for the right one in your university life..i don't sure or even know that true or not..i choose to not believe it!!

baik punya!

aku pernah mempertikaikan adik kakak aku yg fanatik lagulagu korea ni amende yg syok sangat dkat lagulagu kpop ni..bkan faham pon ap yg kpop tu nyanyi..dah namapon lagu korea mestilahh dlam bahasa korea kan..haaaa,sekarang ni ak nak bagi tahu pendapat aku..kalau nak tahu kn..lagulagu korea ni kau tak boleh dngar dkat mp3 ke radio ke..kau kena bukak video dia..kau cari yg ad translate sekali lepastu..walaupon tak boleh faham ap dia nyanyi..tp bila kita tahu makna disebalik lagu mreka ni..sweet gilaaaa..haha..pendapat org lain ak tak tahu laa kan..tp betol ak tak tipu..major lagu korea meaning dia sweet gila kot..bolehh laa kasi ak cair dngar..haha..bila dengar kn..rasa nak senyum jeee..nasib baik ak waras lagi..takd maknanya mamat korea tu nyanyi untuk ak!haha..lagulagu mreka ni tk fokus pada pasangan bercinta saja..boleh jugak apply dkat ibu or kawan,isteri lagi bgos!..haaa!pause lagu round applause dkat bawah blog aku tu..kau play video bawah ni..
video

lagu ni tajok nya NO OTHER!super junior yg nyanyi..tapi aku tkde lahh fanatik sangat dngan lagulagu kpop ni..and aku bukan layan sangat lagu cinta2 ni..cuma terpesona seketika..selain dari lirik yg sweet sweet,music dia pon style..and btw,ak sarankan kalian cuba usha super junior-experiment human body..dia pasal pengetahuan am about human body melalui experiment yg mcam2..style gak la..dari situ kalian bukan sahaja dpat mengetahui hilarious experiment dr group super junior ni tp dpat gak melayan keletah-keletah ahliahli super junior yg cute and funny!!
sumpah mereka ini sangat lawak!
ok thats all!!

bittertaste!


sehari selepas pulang ke rumah..rasa macam heaven gilaaaa!rindunyaa duduk rumah..azam pon mcam2..konon nak jadi anak berguna..layan adik pon sikit punya manja..haha!bila dahh seminggu..mula teringat ringat dkat kawankawan dahh..mula laa flashback macam2 kenangan dkat maktb dulu..baru seminggu,sebulan pulak..azam ntah kemana..mula fed up dngan aktiviti dirumahh,org ajak kerja tak mahu..ambik lesen pon tak minat!konon sebelum spm rancang hangout dngan rakanrakan..lastnya terperap jugak dirumahh..jadi pembantu rumah di rumah sendiri dngan gaji maximum rm100!sekarang ni asyik terbayang kisah hidup di maktab!kalau ingat yg manis2 je takpe..ni ingat sekali yg pahit kelat sebagainya..bila teringat yg kelat tu mulalahh..kerut muka2 tension!confident pon terbang sekali..chehh!ntah la ap nak jadi dkat aku..mcammcam bende bodoh ak buat dkat maktb dulu..nak menyesal sekarang pon semua org tahu tkd guna..dh jadi dahh pon..tp atleast ak ad pengalaman dan ak dapat pengajaran dri perangai ak yg pelik2 ni..bila kira2 balik ad laa dalam 50 hari lagi nak dpat result..risau pasal result tu of course lahh kan..mcam mana ak nak hadapi suasana dkat mktb tu pon menjadi bebanan sekarang..hmmm..

love and peace! 劇場版


have you ever watch this TRIGUN -Badlands Rumble? during my childhood life,i just watch this because my brother watch this..but you know what!this thing really awesome that leave mark at my memory..even i watch this using my weak childhood memory,but i do remember the best part in this TRIGUN -Badlands Rumble!you have to believe me this thing was so style..the main character name VASH!he's really cool and handsome!hosh!sometime act cute and funny..VASH aren't human beings but creatures that are used by humans as power plants, trapped inside a human body.he had guns activate his arms as a cannon output of the power he generate.style huh?haha

let me be like an iceberg

who ever you are,don't act like you know me..seriously,you may know me as who i am.but you never know the real me from mental to physical..what you know about me was a little just like an iceberg..

actually iceberg is extra big but only shows little to surface of water..if you want to know the real size of iceberg,you have to surf under water..but can you?it's cold you know..so,let me be like an iceberg..it's hurt when you act like you know everything about me and judge me..oh please!

cina raya melayu balik kampung juga!


okay,dah lama tak jalan jaoh..naik kereta batu gajah taiping pon muka dah pucat2 muka haha!!okay,bukan nak cakap pasal perjalanan yg tak berapa jaoh tetapi meloyakan..tp kala ini nak cakap pasal adik2 sedara belah makk..family belahh mak ni ak ketegori yg dahh besar2 dan ramai lagi yg kecik2..bakal lahir pon ada haha..so sekarang ni tak semua sanak saudara pulang ke kg..takdlahh ramai sngat dkt kg tu..my sis and me lahh anak2 yg paling besar dalam rumah tu..petang tu ak baru bngon tido teros mandi n solat asar..lepas solat ak duduk lepak2 dkat ruang tamu rumah tok ak ni sambil melihat gelagat anak2 buah aku ni..adik sedara aku ni baru form1,oleh kerana dia anak sulong dia nampak sangat lahh bertanggung jawab!dia suroh adik2 dia mandi lahh ap lahh..dia jaga adik2 dia macam dia tu dahh besar pdhal bru form1!!untung ibu dia kn?tp ak tak sure ibu dia sedar atau tidak anak dia mcam tu..hehe..yelahh,kadang2 para ibu ni bnyak lagi perkara yg perlu difikirkann dan tak perasan kebaikan anak2..so anak2 perlu pandai2 tonjolkan diri..bukan nak showoff ke ap tp macam utk kebaikan anak2 jugak..dah meleretleret ak berfikir..sedar2 ak senyum sorang2 tengok adik2 sedara aku ni..sbb mereka pon makin besar dahh..

gemok+besar=sendat/hodoh


one day,ak explore almari konon nak try jeans yg ad sbb nak keluar beli barang..try la jeans yg ak selalu pakai..alamak beb..terbukti lahh berat badan ak bertambah dngan mendadak sbb..jeans tu dahh sendat!!macam nak nangis pon ada tergelak pon ad..dulu ak tk pnah risau pasal berat badan sbb ak susah nak gemok kalau makan bnyak pon..dulu bukan main lagi..tk teringin nak diet konon..sekarang ni amekkaw!kelam nak diet..skipping bagai siap tk makan nasik lagi sbb nak kurangkan berat badan punya pasal!!baru dua tiga hari aku try..seksa gila diet nihh..tabiklaa ak dkat org yg boleh diet2 ni..lapar gila..sekali makan skit tk cukup..macam mana nak buat pon tak tahu lahh!!

whatthehell??


kau memang nak ak cakap ak benci kau en?memang ak benci kau pon!bajet bagos gila!dah la hipokrit!macam haram je perangai!!kalau kau teros macam tu sampai bila pon kau tak kemana!!hidop macam tkd matlamat!yg kau tahu,sakitkan hati aku!!depan org lain pijak semot pon tak mati..konon baik laa..humble je orangnya!!kalau kenal betol2 ntah macam mana orgnya..ak tak tahu la plak kalau kau ni org nya memang baik.maybe..tak mustahil kau memang baik,tp ak nak tanya,kalau kau memang baik..asal kau macam sial dngan aku..perlu jaa..gila aku dibuatnya..aku rasa aku meman dah nakila ni..dok merungut dkat blog ni yg entah ad org baca atau tidak..tp atleast aku puas!!!kalau boleh nak menyorok dalam blog ni...ARGHHHHHHH!

budak universiti(:

haaaaa..
kawan kawan lepak aku semua dah jadi budak u dah sekarang..dah ad masa depan..lepas tu story dkat ak macam macam,ad yg kata seronok gila macam heaven!haha..yelahh tu,saja bagi ak jelez kankan?ad jgak yg komen kata penatlahh apalahh..haha,nak buat macam mana..makin besar makin mencabar..tp bagos lahh kalau macam tu..harap harap mereka teros fokus dalam study!aku ni yg tak lepas lagi..hmmm,sape suroh tak isi borang..sekarang nak nyesal mcam bebal jehh,teringin jgak nak rasa jd bdak u ni..teringin juak nak blajar dkat negara org,sekarang ni asyik terbayang jepon jehh!haha..tension lahh duduk rumahh!takd org nak crita mcam mcam..tkkan nak ckap dngan patong beruang kot!so aku nekad nak isi macam macam lepas dpat result nanti..cakap pasal result,ak cuak jugak ni..mcam mana dngan masa depan aku ni...harap yg terbaik jelahh!wahai pemeriksa yg baik hati bantulahh anak anak Malaysia ni!!(:

pretty like barbie


i believe every girl have their own way to look beautiful..so,stop!please stop make other girl feel bad if you are beautiful!and for the girl like me who feel less confident,listen to me!
*every girl have their own desire to feel pretty but believe in God promise that we are always pretty when our inside is pretty..
*beauty but plastic like barbie is useless
*The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt within the heart.
-Helen Keller
*pretty without brain called bimbo
beautiful body or pretty face does't promise you a happiness!but beauty in manner and pretty heart does..
we are who we are!don't change the fact!u can't be someone else but you can improve your self to be better one!

true friend

"people can't do anything alone,that's why friend stick together,stand by each other until the end,no matter what happens.don't abandon our friends.it's okay to be hit and beaten up or be punish and else!even though we are stupid,rude,and hopeless,we should believed that we at least had our heart in the right place."
-YANKUMI

this words really touch my heart,i don't know what about you guys but for me,friend is important and i always do my best to protect my friend,when i watch 3idiot and every gokusen drama,it really touch me..jealous at wangdu in 3idiot,sawada shin in gokusen1,odagiri in gokusen2,kazama ren in gokusen3..hope i can have a friend like they had!it seem like impossible don't u think?
i don't know what people think about me,but for me i would do anything for true friend..
because true friend would do the same!(:

alkisah dongeng batu belah

kisah batu belah ni berdasarkan kisah benar atau dongeng semata-mata?
whatever it is,sebenarnya tk berapa setuju dngan kisah ini..bagi saya,walaupun si ibu ini sudah penat bekerja dan teringin sangat nk mkan telur ikan tu,si ibu perlu lebih sabar dan berfikir panjang..kasihan pada sikakak,dia tidak bersalah,adiknya yg beria-ia nak makan telur ikan walaupun sudah dtegah kakaknya..bahagian kakaknya juga telah dikebas adiknya..segala kesalahan sepatutnya digalas adiknya,tetapi!adiknya masih kecil bukan..anak kecil tidak tahu apa2 bukan?mereka juga telah berjanji tidak akan mengulanginya lagi..oleh kerana telur ikan,mereka kehilangan ibu tersayang..seharusnya si ibu bersabar dan moga2 kesabarannya itu membuahkan hasil dan diberi balasan baik dr tuhan..

si kacak?kacak kah dia?haha


ini gambar kngah,sikacak dan kaklong!
cute kan?haha
kngah[girl with pink dress]= balqis umaira
sikacak = secret(seriously)
klong[girl with polka dot pants]= me!!
hhahah, lawakkan?dahlaa kami rapat,bole pulak minat pada org yg sama..
at the end,i give that sikacak yg tk berapa kacak tu pada kngah..
ooooooooopppppppp!
jangan salah faham..
ini suka2 saja..
minat yg main2..
time ni kecik2 lagi,tk faham ap pon..
just for entertainment at school!

paramore


i start to fell in love with this band when my friend ask me to enjoy one of their song titled BRICK BY BORING BRICK.that song was awesome and i loved it.so i start to search their others song which awesome too.some people say i love this band because of my crush at school love this band.NOOOOO!sure not!there's no way i like this band because of that!cheh!
but after a long time..no more paramore song played in my mp3.. haha
i wonder why,,,
maybe because it's boring to hear same song everyday after a year,
maybe because my crush at school no longer presence in my daily life of my daily mind.
but i just don't care..
even paramore was boring for me now,but i still think hayley william is cool!

my friend!

friend that so,so,so important to me!<3

friend that give rain,then give bow,haha(rainbow)

friend that important!

geng 5D,terutamanya awatif,fitrah,munawwarah,pikah dn yg lain2..

japan addicted (:

i don't know why,i don't know why..
i have a serious fever to japan drama..
it start with Gokusen..it so fun and make me want to watch more,so i watch Gokusen2,then Gokusen3,it awesome!oh,i also watch Gokusen The Movie!you have to watch it to full your BORIIIIING TIME at home okay,
my fever getting worse..
so i watch Yukan Club,Zettai Kareshi,Atashinchi No Danshi,Mei Chan No Shitsuji..
now i try my best to finish Seigi No Mikata!!
i also learnt many words not because of the fanatic reason,maybe because i watch japan drama everyday,the words that they usually use stuck in my mind..haha
this is matsumoto jun!<3

i like him so much right now!!haha
i don't know him before,he become sawada shin in Gokesen1!arrrg

monster

i'm turning into a monster!
nonstop eating + large quantity,
can u imagine that?
no face treatment so say hello to Mr. and Mrs. Pimple!
my bare hand getting rough effect from the housework..
suddenly i realize,girl are amazing,just the way they are!haha
that make me feel better!

iklan oreo



tiba2 teringat,dulu selalu share makanan dengan awatif,hari ini dia,esok aku pulak..
seronok sangat!!
selalinya makan oreo..takpon makan cocokrunch!
awatif suka makan cocokrunch!dia bnyak stock dkat bilik..
yg sedih dan geramnya bila ad org kata "alah ainul tu,mcam ak tk tahu ja dia kawan dngan awatif tu sbb makanan.."
pedepap!!kena dkat muka aku!

it's hurt!owch!
cheh,just so you know,ak dngan awatif share ok?memanglahh selalunya dia tp i still share mine what?major food ak habis dkat situ..awatif tak pnah kesah pon ak rasa..mereka yg sibok,better la ak mcam ni dri kau?sumbang pon tk pnah tahu makan sahaja!deeer!

masa depan aku?

bila orang bercerita pasal kerja atau sambong belajar,ak buat bodho saja..bukan tak mahu ambil tahu,i do think about my future,fikir pasal ap ak nak jd one day and mcam mana ak nak catch that dream..bila masok bab2 masa depan ni mesti bercakap dengan someone kn?here come my problem,dkat rumah ni mana ada org..tak kan nk cerita dkat adik2 ak kot?mereka mana faham..parent?haha,,dont make me laugh..pnah juga cuba ajak bercerita pasal nak msok u mana and bidang ap,mereka buka topic lain..and what about my problem?terkubur begitu sahaja..see?sumpah tertekan!

as the beginner!

baru menjejakkan kaki ke dunia blogger!
sila beri tunjuk ajar..